RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg kollapser (Ny)

Sist oppdatert:
En setning i Tandbergs rapport kan ha sendt aksjen ned, tror analytiker. Alfred Bergs Morten Sundstø spår videre nedgang
(Ny: Kommentarer fra Sundstø)

En enkel setning i Tandbergs kvartalsrapport som ble framlagt onsdag ettermiddag kan ha sendt aksjen kraftig ned. Det sier en analytiker iMarkedet har vært i kontakt med.

– Det er en setning i out-lookstatement som markedet er usikre på – og det er at selskapet er komfortable med analytikernes estimater for fjerde kvartal, sier en analytiker til iMarkedet.

Morten Sundstø, analysesjef i Alfred Berg, er ikke overrasket over at Tandberg-aksjonærene er skuffet og selger aksjen i dag.

- Det som egentlig sies her er at veksten på topplinje i fjerde kvartal blir lavere enn konsensus, sier Sundstø til iMarkedet. Han regner med at Tandberg ikke bare vil oppleve lavere topplinjevekst enn ventet men også en flat utvikling i driftsresultatet.

Grunnen til dette er at kostnadene til bonusavsetninger vil øke kraftig – og slå inn ut på bunnlinjen. Langsiktig er Sundstø svært skeptisk til Tandberg-caset. At de ikke greier å opprettholde de høye marginene samtidig som de vil oppleve mer massiv konkurranse gjør det vanskelig å anbefale aksjen.

- De som har et kursmål på 100 kroner i Tandberg må jo ligge tilgrunn at markedet ikke forandrer seg, sier Sundstø til iMarkedet.

Alfred Berg har et kursmål på 55 kroner og opererer med en Reduce anbefaling. De vil vurdere nytt kursmål dersom aksjen skulle nå det målet.

Kursen er ned 6,56 prosent og handles til 57 kroner aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere