RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg-konkurrent innfridde

Sist oppdatert:
Tandbergs hovedkonkurrent i markedet for videokonferanseløsninger fortsatt veksten i andre kvartal.
Tandberg-konkurrent Polycom la i går frem et nettoresultat på 15 millioner dollar, eller 17 cent pr. aksje for andre kvartal. I samme periode i 2005 var overskuddet på 20 cent pr. aksje.

Justert for engangsforhold, blant annet kostnadsføring av opsjoner endte bunnlinjen på 21,9 millioner dollar, eller 24 cent pr. aksje.

Analytikerne hadde på forhånd ventet et resultat på 19 cent pr. aksje ifølge Thomson First Call. Det var ventet en omsetning på 151,7 millioner dollar.

Polycom kunne på sin side vise til en økning i omsetningen fra 142,7 millioner i andre kvartal i fjor til 165 millioner i årets andre kvartal.

- Tale og video over IP drev veksten vår i andre kvartal, sier konsernsjef Robert Hagerty i en kommentar.

Selskapets ordrebok steg med 5 prosent fra første til andre kvartal. Det er ikke oppgitt størrelse på ordreboken. Selskapets omsetning er fordelt med 54 prosent på video, 28 prosent på tale og de resterende 18 prosentene nettverk.

Polycom aksjen steg 44 cent i ordinær handel til 21,13 dollar pr. aksje, men falt 13 cent etetr at tallene var lagt frem etter børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere