RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg-konkurrent ned etter tall

Sist oppdatert:
Tandbergs hovedkonkurrent Polycom og konsernsjef Robert Hagerty la frem tall i går som var litt over konsensus, men aksjen falt likevel noe i etterbørs handel i USA
Polycom, som sammen med Tandberg er verdensledende på avanserte videokonferanseløsninger, økte omsetningen med 26 prosent i fjerde kvartal til 118,3 millioner kroner, i forhold til samme periode i 2002. Da hadde selskapet inntekter på 94,2 millioner dollar.

Resultatet endte på 17,2 millioner dollar, eller 17 cent pr. aksje på proformabasis. Det var ifølge First Call ventet 15 cent pr. aksje i snitt blant analytikerne. I samme kvartal i 2002 endte resultatet på 6,8 millioner dollar, elle 7 cent pr. aksje.

Proforma-tallene er eksklusive en rekke poster som er ansett som av forbigående art, som restrukturerings- og oppkjøpskostnader.

Inkluderte disse forholdene endte bunnlinjen på 13,7 millioner dollar.

Polycom-aksjen steg 2 prosent i ordinær handel i går, men endte ned 1 prosent i etterbørshandel etter at tallene var publisert i går kveld.

Driftsinntektene var fordelt med 58 prosent fra videokonferansedivisjonen, 21 prosent fra nettverkssystemer, 17 prosent fra talekommunikasjon og resten fra selskapets iPower-teknologi.

I samme kvartal i 2002 utgjorde videokonferanse inntektene 53 prosent av omsetningen.

- Året 2003 var klart transformerende for Polycom. Vi gikk inn i året med så godt som ingen ordrebok og utsikter for første kvartal som var utfordrende. Vi går ut av året med betydelig forbederede forhold, sier konsernsjef Robert Hagerty i en kommentar.

Hagerty sier videre at utsiktene for første kvartal er betydelig bedre enn på samme tid i fjor både som følge av ordreboken og på grunn av det nye salgsteamet.

Han ser en rekke drivere for 2004 både på makrosiden, men også teknologisk, spesielt innen Polycoms område.

Selskapet hadde en bruttomargin på 62,8 prosent i fjerde kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere