RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg-kundene lunkne

Sist oppdatert:
De norske kundene til Tandberg nedprioriterer bruk av videokonferanseløsninger, og prioriterer telefoni og PC-løsninger
Det er bransjeavisen Computerworld som har gjort en undersøkelse blant de norske storkundene til Tandberg.

- Vi har mange videokonferanseløsninger, men de brukes ikke så mye. Vi tyr heller til telefonkonferanser eller Netmeeting på internett. Det fungerer vel så bra i mange sammenhenger. Videokonferanse har ikke tatt av i samme omfang som man hadde forestilt seg da løsningene kom på markedet... Alternative kommunikasjonsløsninger er ofte mye enklere å ta i bruk, sier informasjonssjef Kai Nielsen i Statoil til avisen.

Heller ikke hos Hydro er responsen for Tandberg-løsningene overveldende. IT-direktør Geir Tuft sier til Computerworld at Hydro har 100 installasjoner.

- Det er grunn til å anta at når kapasiteten i Netmeeting-løsningene økes og at vi kan få en akseptabel bildekvalitet på møter over internett, vil dette komme til å overta de enkle møtene som nå går på video, sier Tuft.

Tandbergs finansdirektør Terje Rogne avviser at konferanseløsningene på PC og internett er en trussel for selskapet.

- I dag er det et marked for våre løsninger. Det markedet viser seg gjennom de resultater vi levererer. Hvordan markedet vil utvikle seg har vi ingen garanti for. Men vi vil tilpasse oss, sier Rogne til Computerworld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere