RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg litt bedre enn ventet (Ny)

Sist oppdatert:
Tandbergs ledelse, med Andrew Miller og Terje Rogne i spissen, leverte resultater som var bedre enn ventet i andre kvartal. Guidingen for tredje kvartal er imidlertid litt skuffende
Tandbergs omsetning var på 368 millioner kroner i andre kvartal, mens det var ventet 354 millioner kroner av analytikerne i snitt i kvartal, ifølge nyhetbyrået TDN Finans. I samme kvartal i fjor var omsetningen på 443,7 millioner kroner

Resultat før skatt endte på 84 millioner kroner, mot ventede 83 millioner kroner. I fjor endte resultat før skatt på 140,2 millioner kroner i andre kvartal.

I tredje kvartal venter selskapet at omsetningen blir på samme nivå som i andre kvartal. Dette er skuffende, da tredje kvartal normalt er et sterkere kvartal for Tandberg. I dette kvartalet er særlig leveransen til amerikanske myndigheter viktig.

Finansdirektør Terje Rogne sa på presentasjonen at guidingen på omsetningen i tredje kvartal er knyttet til dollar og ikke kroner. Det betyr altså noe rundt 52,5 millioner dollar i omsetning i tredje kvartal.

Selskapet fikk en bruttomargin i andre kvartal på sterke 66,9 prosent, noe som er litt i overkant av hva de fleste analytikerne hadde ventet.

Tandberg melder også om en sterk kontantstrøm i andre kvartal på 99,3 millioner kroner.

- Den klare bedringen i andre kvartals resultater, sett i lys av et vanskelig marked, og reflekterer klart styrken i Tandbergs robuste forretningsmodell, kommenterer Tandberg-sjef Andrew Miller i meldingen.

Tandberg ser noe bedring i det amerikanske markedet, men skriver i meldingen av det europeiske markedet fortsatt er utfordrende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere