RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg må legge om(Ny)

Sist oppdatert:
Overgangen fra telenettet til bredbånd gjør at Tandberg må endre kurs og begynne å satse på billigere løsninger over bredbånd. Det gjelder også konkurrenten Polycom
[i]Nytt: Kommentar fra Tandberg[/i]

Videkonferanseselskaper som Tandberg og Polycom må hive seg på den nye teknologien, senke prisene og kapre nye kunder for å opprettholde lønnsomheten, skriver Aftenposten fredag.

Ifølge avisen har i dag godt over 40.000 selskaper bredbåndtilkobling. Telekomselskapet Alcatel forventer at antallet vil øke til nesten 90.000 det neste halvannet året.

- I kjølvannet av bredbåndsutviklingen dukker det opp veldig billige muligheter for videokommunikasjon, sier teleanalytiker Tore Aarønæs fra Norsk Telecom til Aftenposten.

Tandberg og Polycom må nå snu seg rundt å se på hva Microsoft og Nortel holder på med, for i følge Aftenposten er det de selskapene som nå driver utviklingen på bredbånd. En utvikling hvor man kan få tekst, data, telefoni og video i samme skjermbilde på PC'en. Teknologien som gjør dette mulig forkortes SIP.

- For to år siden kostet et tradisjonelt videokonferansesystem 250.000 kroner. Nå sitter jeg selv med et system til 17.000 kroner. Og allerede til høsten vil vi få produkter som er revolusjonerende på pc-siden; da kan du få fullgod videokonferansekvalitet med et webkamera til 1000-2000 kroner, sier Stig Mortvedt, salgsdirektør i Tandberg-konkurrenten Avikom til avisen.

Avikom selger produkter for Tandbergs erkerival Polycom.

- Det er helt essensielt for oss å være i front med denne overgangen fra ISDN til bredbånd, sier adm. direktør Terje Rogne i Tandberg Norge til Aftenposten.

Tandberg er på sporet

- Tandberg må ikke legge om noe som helst. Annvendelse av bredbånd for videokommunikasjon har vært en del av vår hverdag i lang tid og er en av de sterkeste vekstdriverne for oss. Tandbergs markedsandelsvekst de siste årene har kommet som en konsekvens av vårt teknologilederskap blant annet innenfor videokommunikasjon over bredbåndsnett, skriver Rogne i en kommentar til dagens artikkel i Aftenposten sendt til iMarkedet i formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere