RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg-oppgang etter USA-tur

Sist oppdatert:
Tandberg er denne uken på roadshow i USA for å forklare selskapets resultater for investorene. – Veldig bra, sier IR-ansvarlig Terje Rogne (bildet) om responsen fra amerikanske investorer
- Veldig bra, sier Terje Rogne, når iMarkedet spør han om responsen fra selskapets siste roadshow i USA. I forrige uke var Rogne og meglerhuset Pareto, sammen med den øvrige ledelsen i videokonferanselskapet Tandberg, i møte med amerikanske investorer.

Denne uken er det Carnegies amerikanske kunder som skal overvære Tandbergs presentasjoner.

- De sitter pris på å forstå hva vårt budskap var ved tredjekvartalspresentasjonen, særlig rundt varelager og kundefordringer, sier IR-ansvarlig Terje Rogne på telefon fra USA til iMarkedet.

Han forteller at siden selskapet hadde sin største produktlansering noen sinne i juli så har det blitt spekulert i om dette ville slå negativt ut i selskapets kvartalsresultater for tredjekvartal. Da tallene lå på bordet var det mange som hengte seg opp i at selskapets varelagre og kundefordringer hadde økt.

- Analytikerne her ønsket å forstå tallene uten all den støyen som det er i Norge, sier Rogne og forteller at investorenes respons på kvartalstallet var veldig bra.

- Vi har fått god respons. Amerikanske investorer og analytikere ser på oss som et spennende teknologiselskap i en ledende posisjon i markedet. Det er ikke så mange selskap som har bruttomargin på oppmot 70 prosent, en omsetningsvekst på over 30 prosent og en kontantstrøm tilsvarende resultat, sier Rogne til iMarkedet.

Tandberg er opp 4,17 prosent på Oslo Børs, og det er Carnegie som er største kjøper av aksjen. Siste uke er aksjen opp nærmere 10 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere