RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg-partner Cisco klar med videotelefon (Ny2)

Sist oppdatert:
Onsdag vil Cisco presenterer en videokonferanseløsning sammen med sin IP-telefon. iMarkedet meldte i forrige uke at Cisco-sjef John Chambers viste en løsning basert på Tandberg-produkter. Tandberg-investorene ser ut til å være skeptisk til prismodellen Cisco legger opp til
Oppdatert med priser for Cisco-løsningen.

Ifølge flere nyhetsbyråer ventes det at Cisco Systems onsdag vil annonsere at selskapet vil legge en videokonferanseløsning til sin IP-telefon, eller internett-telefon, som selskapet allerede selger.

Det amerikanske nettverkselskapet vil begynne å selge et kamera, kalt VT Cam, i løpet av tre uker, sier Cisco-direktør Marthin De Beer. Den nødvendige programvaren CoreManager 4.0 er allerede tilgjengelig.

Systemet vil bruke en PC og en IP-telefon som ser ut som en hvilken som helst annen telefon, med unntak av at den trenger tilgang til internett i stedet for vanlige telefontilgang. Videoen kommer opp på PCen når applikasjonen startes opp.

Produktet er rettet inn mot forretningsmarkedet, og det er mulig å ha flere enn to brukere tilknyttet samtidig.

Cisco selger 6.000 IP-telefoner pr. dag, opplyser Cisco-direktøren. Dette er milevis unna nivået på Tandbergs videokonferanseløsninger.

Skeptisk til prisingen

Etter børsåpningen onsdag falt Tandberg-aksjen tilbake 0,4 prosent til 67 kroner. Det var Cisco-meldingen som var i fokus blant investorene.

Det så ut til at flere hadde hengt seg opp i prisingsmodellen til Cisco, noe som kunne slå negativt ut på marginene til Tandberg.

Ifølge Reuters lover Cisco å selge realtids videokonferanseløsninger til TV-kvalitet for under 200 dollar pr. bruker.

Cisco presenterte Tandberg

iMarkedet skrev i forrige uke at Cisco-sjef John Chambers presenterte en videoløsning på IP-telefoni, hvor Tandberg-teknologi ble trukket frem. Løsningen ble vist for Cisco-partnere på en konferanse på Honolulu.

- Hvis du ikke endre prosessen, uansett hvor mye penger du bruker, vil du få kun en liten produktivitetsbedring, sa Chambers på presentasjonen av IP-telefon-løsningen.

Det er ennå ikke klart om Tandberg er med på Ciscos lansering onsdag. Tandbergs IR-sjef Terje Rogne var ikke tilgjengelig for kommentar onsdag formiddag. Han er på reise, får iMarkedet opplyst fra Tandbergs sentralbord.

J obber med de tradisjonelle aktørene

Cisco-direktør Marthin De Beer sier videre at programvare er designet for å arbeid med tradisjonelle videokonferansesystemer, fra leverandører som Tandberg og Polycom.

- Tandberg er en iQ Ecosystem partner, noe Polycom ikke er. Samtidig er Tandberg nevnt i presentasjoner av Ciscos CEO John Chambers. Dette gjør det rimelig å anta at Tandberg kan være en av teknologileverandørene, skriver Norse i sin morgenrapport.

Meglerhuset beholder sin kjøpsanbefaling på Tandberg-aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere