RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg-Rogne er ikke valuta-spekulant (Ny)

Sist oppdatert:
Diskusjonen rundt Tandbergs omsetningsvekst er i gang. Finansdirektør Terje Rogne i Tandberg forklarer her hva han mener om guidingsdiskusjonen
Oppdatert med kommentarer fra Rogne.

Spørsmålet knyttet til Tandberg er hvorvidt selskapet har guidet omsetningsveksten i dollar eller i kroner. Dette er viktig for å anslå hvorvidt Tandberg vil ha positiv eller negativ vekst i andre kvartal.

Fredag skriver Finansavisen at finansdirektør Terje Rogne mener at han hele tiden har guidet utviklingen i omsetningen i dollar. Finansavisen skriver at webkonferansen fra første kvartalspresentasjonen tyder på noe annet.

Slik har avisen nedskrevet hva som kom frem på kvartalspresentasjonen:

- The guidance is quarter over quarter, it's flat to five percent and it's in overreporting currency Norwegian kroner, obviously without any verse major currency deviation, heter det i gjennomgangen fra Tandberg i første kvartal.

- Suppe på en spiker

Diskusjonen rundt Tandbergs dollar vs. kroner er å koke suppe på en spiker. Det mener i alle fall Rogne selv. Poenget er nemlig at Rogne og Tandberg har guidet i første kvartal ut fra et gitt forhold kroner mot dollar.

- Vi guider ut fra et konstant kurs-vekslings forhold, sier Rogne til iMarkedet, og peker på at selskapet forholder seg til valutaene euro, pund og dollar.

I klartekst betyr det at guidingen til Tandberg og Rogne gis ut fra en et nivå som selskapet har bestemt seg for. Etter det iMarkedet forstår betyr dette et dollar-kurs på 7 blank.

- Hensikten med guidingen er å gi analytikerne noen holdepunkt. Vi har hatt gleden av å prate med en rekke analytikere, og de fleste er glade for redegjørelsen vår, og synes dette er klart, sier Rogne til iMarkedet.

Han mener at denne saken har fått ufortjent mye oppmerksomhet.

I første kvartal benyttet Tandberg en gjennomsnittskurs på 7,06 dollar. Dollaren har falt rundt 4 prosent siden da.

Vil ikke sende ny melding

Finansavisen skriver at Oslo Børs har gjennomgått Tandbergs guiding og mener at denne kan misforståes.

- Vi mener det som er blitt sagt kan være egnet for misforståelser, og ringte ledelsen i Tandberg for å høre om de ville presisere hva de mente. Det mente ledelsen var unødvendig, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere