RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg-sjef kommenterer utviklingen

Sist oppdatert:
iMarkedet har snakket med finansdirektør Terje Rogne i Tandberg. Her får du hans syn på konkurranse- og markedssituasjonen
iMarkedet har snakket med Terje Rogne i Tandberg i etterkant av selskapets midtkvartalsoppdatering. Selskapet, som har vært en av rakettene i det norske aksjemarkedet i sommer, har strammet inn informasjonspolitikken.

Likevel svarer Rogne på en rekke spørsmål overfor iMarkedet.

- Jeg ser at sluttproduktene hos kundene blir billigere og billigere samtidig som marginene holder seg hos dere og hos Polycom. Hva er det som skjer?

- Ettersom flere av de store møterommene fylles opp med videokonferanseløsninger, blir det levert mer til de mellomstore møterommene. Typisk vil du finne 15 prosent store møterom, 35 prosent mellomstore møterom og 50 prosent små møterom. I tillegg til dette leveres det mer til Asia, som tradisjonelt kjøper mindre systemer enn i Amerika, gir Rogne som forklaring.

Han sier videre til iMarkedet at Tandberg har hatt kraftig vekst i salg av nettverksprodukter. Blant annet har MCU-salget (MCU er en del som knytter sammen flere videokonferanse-steder og -stasjoner) steget med 75 prosent i andre kvartal.

- Vi har utvidet produktporteføljen til å inkludere også nettverksprodukter, sier Rogne til iMarkedet.

- Merker dere konkurransen fra andre aktører enn Polycom, eller vil dette være et duopolmarked også fremover?

- Det er i dag for alle praktiske forhold et duopolmarked, sier Rogne, som likevel påpeker at det teknologiske skiftet som kom i sommer vil være med på å utvide videokonferansemarkedet ytterligere. Dette vil også åpne for flere konkurrenter innen dette markedet, tror Tandbergs finansdirektør. I sommer var Tandberg raskt ute med å adoptere den nye standarden H.264.

Tandberg har etter at IR-arbeidet til selskapet ble kritisert i fjor, startet med en oppdateringen om selskapets utvikling i midten av kvartalet.

- Synes dere midt-kvartals oppdateringene har vært en suksess?

- Ja, det er unisont fra nasjonale og internasjonale aksjonærer at de setter pris på denne oppdateringen.

- Er det noen planer om et dollar-regnskap?

- Det er styret som tar denne beslutningen, og det ble gjort en evaluering rundt dette i første kvartal. Det er ikke naturlig å eventuelt ta opp dette igjen før i første kvartal til neste år, sier Rogne til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere