RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg Storage i samme takt

Sist oppdatert:
Tandberg Storage fortsetter å tære på kapitalbasen i samme takt. Selskapet opprettholder planen for utvikling av LTO-satsingen
Tandberg Storage ble børsnotert i oktober 2003 etter fisjon fra Tandberg Data. Hovedsatsningen for Tandberg Storage er å designe og utvikle nye båndstasjoner basert på den åpne og etablerte LTO markedstandarden, og selskapet er nå i ferd med å ferdigstille et LTO2 produkt. Målsetningen er at dette produktet skal selges til OEM partnere. Utover LTO satsningen selges tjenester til Tandberg Data på videreutvikling av SLR-båndstasjoner.

Tandberg Storage eier også 93,5 prosent av selskapet O-Mass AS, som utvikler en helt ny hodeteknologi for båndstasjoner.

I andre kvartal ble resultat etter skatt på minus 10,7 millioner kroner, noe som er på samme nivå som i fjor. Omsetningen var på 1 million kroner, noe som var omtrent likt med salget i første kvartal.

Kontantstrømmen i siste kvartal ble på minus 10,2 millioner kroner. Tandberg Storage har nå 37,3 millioner kroner igjen som kontantbeholdning.

Knyttet til utviklingen av LTO-prosjektet skriver selskapet dette:

- Den tekniske utviklingen på selskapets hovedsatsning (LTO prosjektet) fulgte planen i Q2. I løpet av juni lykkes selskapet med å ferdigutvikle en spillende prototype (ref. børsmelding 1. juli) og har således passert en viktig milepæl fram mot et ferdigutviklet produkt. I inneværende kvartal vil det bygges flere prototyper som blir gjenstand for omfattende testing og kvalitetssikring parallellt med at prototypene blir forbedret og tillegges ytterligere funksjonalitet. TST opprettholder målsetningen om å ha et ferdigutviklet produkt i fjerde kvartal i år.

Knyttet til O-Mass skriver selskapet dette:

- O-Mass har, som tidligere rapportert, utviklet en hodeteknologi som kan forbedre dagens kapasitet på båndstasjoner vesentlig. Skrivedelen av teknologien er stabil på en kapasitet over 1 Terabyte, men lesedelen er ikke stabil på samme nivå. Selskapet vil nå fortsette arbeidet med hodeteknologien basert på å videreutvikle magnetisk lesing for å nå stabil kapasitet på over 1 Terabyte. Dette arbeidet er fullfinansiert i inneværende år fra eksterne kilder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere