RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg-tall inn på trygg grunn (Ny2)

Sist oppdatert:
Tandberg-sjef Andrew Miller leverte resultater som var bedre enn analytikerestimatene for tredje kvartal. Kravstore investorer fikk trolig som de hadde håpet
Tandbergs resultat før skatt endte på 97 millioner kroner i tredje kvartal, mens driftsresultatet endte på 91 millioner kroner.

Driftsinntektene i tredje kvartal var på 408 millioner kroner i tredje kvartal.

Hoveddelen av vekst i på 11 prosent fra andre kvartal kommer fra økningen i dollar-kursen til tredje kvartal. Vekslingskursen til Tandberg var på 7,32 dollar i tredje kvartal.

Det ble solgt 4.908 enheter i kvartalet. Kontantstrømmen var på 125 millioner kroner i kvartalet.

Høye forventninger

Ifølge Reuters var analytikerestimatet i forkanten av tallene mandag for resultat før skatt på 94 millioner kroner i tredje kvartal. Omsetningen var ventet å bli på 398 millioner kroner i tredje kvartal, noe som var 15 prosent høyere enn i andre kvartal.

Selskapet selv kommuniserte på midt-kvartalsoppdateringen at de ventet en flat salgsutvikling fra andre til tredje kvartal, men analytikerne har oppjustert sine estimater i løpet av kvartalet.

I forkanten av resultatpresentasjonen mandag var det stor sprik i analytikerestimatene for tredje kvartal. I tillegg til dette var forventningene i markedet, såkalt "whisper numbers", høyere enn analytikerestimatene.

Sterkt offentlig marked

Tandberg-sjef Andrew Miller sa på presentasjonen mandag at det fortsatt er et utfordrene IT-marked. I tredje kvartal klarte imidlertid Tandberg å selge godt i det offentlige amerikanske markedet.

Selskapet opplyste også at de klarer å opprettholde sine resultatmarginer. Driftsmarginen i kvartalet var over 22 prosent, opplyser selskapet.

Blant Tandbergs markeder, var det en nedgang i andelen av salget i Europa-markedene til 28 prosent av omsetningen i tredje kvartal, mot 32 prosent i samme kvartal i fjor. USA-markedene var stabile i andelen av omsetningen, mens Asia-markedene økte sin andel.

Tandberg tror at utvikling i Europa fortsatt vil være utfordrene for selskapet, sa Miller på presentasjonen mandag.

Fokus på vekst

Tandberg-ledelsen valgte igjen å komme med en forsiktig guiding. For fjerde kvartal venter Miller seg at Europa- og Asia-markedene vil vokse fremover. I USA vil bedriftsmarkedet holde seg flatt, mens det offentlige markedet vil følge de sesongmessige svingningene. Tandberg ønsker ikke guide på nærmere forventningene til fjerde kvartal.

Tandberg-sjefen mener at de neste 15 til 18 månedene vil definere utviklingen de neste 3 til 5 årene for videokonferanseindustrien. Miller vil ikke betale ut utbytte, og fokus vil være på å vokse.

- Vi vil være aggressive, sa Miller på presentasjonen.

På spørsmål fra iMarkedet sa Miller at Tandberg planlegger å kjøpe selskaper i 2004, for å øke veksten i salget fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere