RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg TV-tall bedre enn ventet

Sist oppdatert:
Leverandøren av TV-utstyr, Tandberg Television, er ute med en melding om resultatet og redusert oppkjøpsbetaling
Fredag var Tandberg TV ute med en melding om deler av resultatet for fjerde kvartal. I tillegg ble betalingen av det amerikanske selskapet N2 Broadband kommentert.

Litt bedre enn ventet

Både Tandberg TVs bunnlinje og utbetalingen til N2 Broadband ble bedre enn markedet ventet.

I meldingen opplyses det at Tandberg TVs resultat før skatt vil ende på 55 millioner kroner i fjerde kvartal. Ifølge SME Direkt ventet analytikerne i snitt et resultat før skatt på 54 millioner kroner i kvartalet.

- Til tross for den negative finansielle kostnaden, vil kombinasjonen av bedret bruttomargin og stram kostnadskontroll resultere i et resultat før skatt på 55 millioner kroner i fjerde kvartal 2004, skriver Tandberg i meldingen.

Mindre betaling

Tandberg TV melder nå at de vil betale 118,2 millioner dollar for kjøpet av det privateide amerikanske selskapet N2 Broadband. Kjøpet gjøres opp i kontanter og aksjer.

Kjøpesummen er lavere enn snittet i det indikerte nivået da kjøpet førstegang ble annonsert. Da så man for seg at kjøpet ville bli på 110 til 130 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere