RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandbergs milliardkjøp

Sist oppdatert:
Tandberg blar opp over 1,5 milliarder kroner for Codian.
Videokonferanseselskapet Tandberg kjøper en konkurrent. Gjennom å bla opp 270 millioner dollar eller 1,56 milliarder kroner havner Codian på Tandbergs hender.

Oppgjøret skjer i form av aksjer og kontanter og oppkjøpet er ventet å bli sluttført i tredje kvartal. Rundt 159 millioner dollar skal betales kontant, mens 111 millioner dollar skal komme i form med aksjer.

Aksjene vil bli pålagt en lock-up-periode på fire år og 20 millioner dollar av kontantene forfaller først til betaling to år etter at handelen er sluttført.

- Kundene er i økende grad i ferd med å gjøre video til det naturlige førstevalget innen kommunikasjon, det fører igjen til en økende etterspørsel for høy pålitelighet og skalerbare løsninger, sier konsernsjef Fredrik Halvorsen i Tandberg.

Tandbergsjefen sier videre at tilføyelsen av Codians talentfulle utviklings- og salgsteam samt det beste innen infrastruktur produkter til Tandbergs totale løsninger, vil posisjonere Tandberg til å ta nye markedsandeler. Videokonferanseselskapet er nå klar til å ta en ledende rolle i et voksende IP-kommunikasjonsmarked.

Codian så dagens lys i 2002 og har hovedkontor i Storbritannia. Selskapet er representert i USA, Europa og Asia og har rundt 107 ansatte. I første halvår omsatte de for 13 millioner dollar eller 75 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere