RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandbergs utfordringer

Sist oppdatert:
Vi har ikke møtt den nye Tandberg-sjefen, men gir han gjerne noen råd på veien. Les kommentaren her
I de nesten seks årene iMarkedet.no har eksistert har vi flere ganger påpekt en rekke forhold rundt videokonferanseleverandøren Tandberg. Vårt hovedscenario var for noen år siden, og er det også ennå, at selskapets høymarginvirksomhet ville få et kraftig press.

Vi tror at internett-mulighetene for videokonferanseindustrien rett og slett vil legge press på alle deler av denne industrien.

Les noen av våre kommentarer:

Kommentar: Jan Chr. Nedsahl
Kommentar: Lærdommen i Tandberg-raset
På tide å ta Tandberg-gevinsten
Risikoen til Tandberg

Så langt har vi hatt rett, og vi tror vi vil fortsette å ha rett fremover. Ansettelsen av 32-årige Fredrik Halvorsen, som er lært opp i McKinsey, endrer ikke på presset fra internett-toget.

Styreformann Jan Chr. Opsahl gjør nå et nytt forsøk med å få fart Tandberg-skuten, etter at aksjen fullstendig har falt i unåde hos investorene. Det nye resultatvarselet før jul, og avskjeden til Andrew Millier, hjalp ikke på tiltroen i aksjemarkedet.

Vi tror Tandberg nå også får straff for en meget slett informasjonspolitikk i flere år, hvor Tandberg sterke mann, Terje Rogne, har herjet rått med journalister og analytikere.

Alle disse problemene ville blitt glemt hvis Tandberg hadde vært i det teknologi-investorene kaller en "sweet spot". Der er ikke Tandberg.

En av Norges ledende IT-analytikere, Ole André Hagen, har i løpet av den siste tiden vært ute med analyser hvor det stilles spørsmålstegn ved posisjonen til Tandberg. Han mener at videokonferansemarkedets nykommer Lifesize er langt bedre posisjonert enn Tandberg. Dette selskapet drives for øvrig av den tidligere lederen i Polycoms videokonferanse del, Craig Malloy. Polycom er den største utfordreren til Tandberg.

Så imponert over Lifesize- teknologiske løsning var Hagen, at han valgte å nedjustere Tandberg-aksjen fra Kjøp til Hold.

Tandberg og resten av videokonferanseaktørene tviholdt lenge på å holde sin bransje borte fra internettbransjen.

Begrunnelsen var at teknologien på internett var for dårlig. Denne holdningen i Tandberg-ledelsen ser ut til å ha snudd. Nå jobber selskapet med videokonferanseløsninger til mobiltelefoner. Vi tror imidlertid ikke at marginene på dette området er så gode som på de store "videokonferansemøblene".

Styret og den tidligere ledelsen i Tandberg har vært altfor fokusert på Tandberg- aksjens utvikling i aksjemarkedet. Nå er tiden inne for å brette opp ermene og i stedet komme opp med en ny posisjonering av det norske teknologiselskapet.

Lykke til Fredrik Halvorsen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere