Tanita (21) ble banket opp med balltre - så henla politiet saken

VOLDSOFFER: Tanita Marstrøm fra Ramsund ble banket opp av det hun hevder er en mann og en dame hun kjenner til. Politet henla saken. Foto: Privat

VOLDSOFFER: Tanita Marstrøm fra Ramsund ble banket opp av det hun hevder er en mann og en dame hun kjenner til. Politet henla saken. Foto: Privat

Hun har mistet tenner etter å ha blitt banket opp til det ugjenkjennelige. Det verste var likevel å ikke bli trodd.

(Nordlys): Det skulle være en hyggelig kveld. En slik som 19-åringer har en del av i sine unge liv: Fest og moro langt ut i de seine nattetimer.

Kanskje skulle man våknet dagen derpå med litt hodepine, men det ville også vært det verste.

Men for Tanita Marstrøm fra Ramsund, vil 17. oktober 2013 være den kvelden da livet hennes tok en vending hun helst skulle vært uten.

- Jeg vet 100 prosent sikkert at jeg fikk et slag med balltre, sier Tanita Marstrøm til Nordlys.

Hva som egentlig skjedde den natta husker hun likevel bare bruddstykker av. Resten har hun blitt fortalt av vitner som var på stedet.

- Holdt nede med kvelertak

Det har gått et par år siden hendelsen, men i helga bestemte hun seg for å fortelle om det. I et innlegg på Facebook har hun delt bilder fra hvordan hun så ut da hun våknet opp på sykehuset i Narvik dagen etter, og beskrevet med egne ord hva som skjedde.

Hun ble brutalt slått ned av det hun hevder er noen hun kjenner. Mens kjæresten hennes ble lagt i bakken med kvelertak, gikk en kvinne løs på henne med never og spark.

- Vi hadde vært på byen den kvelden, det var en onsdag, også bestemte vi oss, jeg, kjæresten min, min daværende venninne og en kompis, for å ha nachspiel hjemme i leiligheta, forteller hun.

Utenfor leiligheta i Narvik sentrum ble de møtt av et voksent par de kjente til, ifølge Marstrøm.

- Før jeg vet ordet av det ligger jeg i bakken, og dama står over meg. Jeg husker at jeg spør "Hva har jeg gjort"?

Men så blir det svart.

Ifølge vitnene på stedet har Tanita fått høre at hun ble slått med balltre. Skadene var omfattende, hun har blant annet falske tenner i forkjeven, men verst var den psykiske påkjenningen hun har måttet føle på i ettertid. Angst og depresjon.

Og ryktene.

- Jeg har hørt alt fra at jeg og kjæresten min gikk på narkotika til at det var ei dame som bare hadde falt over meg fordi det var så glatt ute, forteller Tanita.

Vil hjelpe andre ved å fortelle

Nå ønsker Tanita å komme videre i livet sitt. Hun har endelig klart å søke på jobber etter hendelsen, og er klar til å gå videre.

Men hun vil kjempe for rettferdigheten.

For politiet henla saken både en og to ganger. Selv med det Tanita beskriver som flere vitner på stedet, har ikke politiet tatt saken til rettssystemet.

I DAG: Tanita er blitt 21 år og er klar for å komme videre i livet, tross plager som angst og depresjon. Foto: Privat

- Jeg tenkte at det må jo finnes rettferdighet, men så bestemmer politiet seg for å henlegge saken. Saken kom aldri for retten og det føles helt jævlig.

- Det er politiet man skal ringe til når slikt skjer. Følelsen av at man ikke blir trodd er ikke noe jeg unner noen, sier hun.

Tanita ønsket å dele sin historie for at andre skal kunne finne støtte i den. Hun forteller om en enorm positiv respons fra andre som også har opplevd ikke å bli trodd av politiet.

- Jeg gir ikke opp. Jeg håper på rettferdighet.

I Facebook-innlegget tar hun et oppgjør med dem hun mener gjorde dette mot henne, ved å sende en ironisk takk:

«Jeg håper faktisk at dem som gjorde dette her mot meg får lest det her på en eller annen måte, for da vil jeg bare si takk: Takk for at dere tok fra meg livsgleden, smilet mitt og livet mitt. Takk for alle de gangene jeg har våknet på natta og grått på grunn av dere, takk for at jeg må ut med så utrolig mange tusen på grunn av medisin, psykolog og tennene. Takk for at jeg går rundt og er redd»

Nordlys har vært i kontakt med Marstrøms advokat, som ikke hadde anledning til å kommentere saken søndag. Jourhavende i Midtre Hålogaland politidistrikt kunne heller ikke kommentere saken søndag.

Les flere saker fra Nordlys her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag