RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank: Aktivitetseksplosjon

Sist oppdatert:
Det har vært en markert økning i aktivitetsnivået i Midtøsten det siste døgnet og hittil denne uken, men ratene lar seg omtrent ikke rikke fra forrige ukes bunnivåer. Suezmax-markedet se rut til å svekke seg ytterligere
Det er meldt hele 13 VLCC-slutninger i den Arabiske Gulf det siste døgnet, en voldsom økning fra forrige uke, da det ble gjort 3-4 slutninger i snitt pr. dag.

Det har imidlertid ikke gjort de store utslagene på ratene foreløpig. Det sluttes nå rundt worldscale 42,5 med spredning både ned til ws 40 og opp til ws 45.

Det er i hovedsak lastedatoer for de to første ukene av september som går, og det er i hovedsak reiser til Fjerne Østen.

I Atlanterhavet og det indre Middelhav er det gjort noen suezmax-slutninger, men ratene er fortsatt i en fallende kurve, spesielt har ratene i det Indre Middelhav fått en skikkelig smell siden fredag. Det sluttes nå helt ned på ws 74 fra Svartehavet til Europa. Ytterligere en slutning er meldt på ws 80. Før helgen lå ratene fortsatt på ws 97,5.

Den negative utvikling fortsetter i Vest-Afrika, hvor ratene nå har sunket ned til ws 72,5-73. Det er meldt to slutninger, med lastedatoer rundt månedskiftet. I tillegg har Frontline sluttet VLCC’en New Vanguard til Taiwan på ukjent rate.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere