RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank: Avventende marked

Sist oppdatert:
Frontline-aksjen falt overraskende over 4 prosent i New York tirsdag kveld, uten at det har skjedd noe større i stortankmarkedet
- Markedet er for øyeblikket avventende, og det er ingen større endringer i ratene, sier en befraktningsmegler til iMarkedet i formiddag.

Det er ikke gjort noe større antall slutninger det siste døgnet og det indikert spotnivået ligger fortsatt på ws 105 østover.

I forwardmarkedet på Imarex er det priset inn et mindre fall i ratene i mai. Mai-kontrakten for VLCC-strekningen den Arabiske Gulf til Japan ligger på ws 91, nær uendret fra nivået før påske. Raten tilsvarer 45.000 dollar dagen.

- Markedet venter nå på at mer av lasteprogrammene for mai skal bli annonsert, noe som er ventet rundt disse tider, sier befraktningsmegleren.

Den eneste større nyheten i markedet slik han ser det, var Saudi Arabias melding i går om at eksporten av råolje er ventet å øke i mai, noe som burde trekke i positiv retning for tankaksjene og markedet.

I suezmax-markedet har ratene vært under press i over en uke, forwardkontraktene for de nærmeste månedene fikk en reprising da Imarex åpnet etter påsken i går. Mai-kontrakten falt fra ws 132,5 som var siste pris før påskeferien, til ws 120 i går. April-kontrakten falt 15 punkter til ws 130.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere