RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank: Et fåtall ledige VLCC'er fremover

Sist oppdatert:
Etter voldsom aktivitet de siste dagene har antallet ledig VLCC'er i den Arabiske Gulf falt markert for den neste 30 dagers perioden
Ifølge skipsmeglerhuset Fearnleys ukentlige markedsrapport er det nå kun 29 ledige VLCC'er ventet i Gulfen de neste 30 dagene. For en uke siden var antallet 43.

Tallene inkluderer ikke Frontline og Tanker-poolen. Det er ikke mer enn en måned siden at antallet ledige VLCC'er talte over 80 skip, og ratene var under breakeven-nivåene til rederiene.

Ifølge Fearnleys er det gjort 54 slutninger av VLCC'er i Midtøsten den siste uken, mot 53 uken før.

Raten har de siste dagen skutt i været, og det er i ettermiddag gjort slutninger på nivåer rett under 70.000 dollar pr. dag, nær en tredobling på de siste par ukene.

Les: Tank: VLCC-raten nærmer seg 70.000 dollar

Fearnleys tar nå opp sine estimater for ettårige timecharterkontrakter, og mener raten ligger på 30.000 dollar pr. dag, mot 29.000 dollar for en uke siden. Den ettårige suezmax-kontrakten er økt fra 500 dollar pr. dag til 24.000 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere