RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank: Køen fortsatt enorm

Sist oppdatert:
Køene av store tankskip som skal passere Bosporus-stredet har ikke avtatt, og det ligger tilsammen 58 tankskip som venter på å enten gå inn eller ut av Svartehavet
Det er tankskip som er lengre enn 200 meter som ligger i kø både for å passere sydover som nordover gjennom Bosporus-stredet ved Istanbul. Skipene må på grunn av de nye reglene innført i høst kun passere på dagtid, noe som har gitt enorme køer av tankskip som skal inn og ut av Svartehavet.

Ved Bosporus må tankskipene, i hovedsak suezmax-tankskip, vente i 15-16 dager før de kan passere nordover inn i Svartehavet. Ifølge skipsagentrapporter ligger det for øyeblikket 34 slike tankere i kø. Tiden er uendret fra en uke siden.

Etter å ha lastet ved de russiske terminalene skal skipene sydover igjen gjennom Bosporus, og her har køene økt noe den siste uken. Ifølge rapporter må de nå ventet åtte til ni dager før passering, en økning på to til tre dager i forhold til for en uke siden. Det ligger 24 tankskip i kø for å passere sydover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere