RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank: Kom mai du skjønne....

Sist oppdatert:
Tankratene i Midtøsten er nå på full fart oppover igjen i det befrakterne har beyngte å lempe ut lastedatoer for mai. Det meldes om store volumer ute og ratene ventes stige videre
Så langt fredag har VLCC-ratene i Midten Østen steget omkring 10 punkter worldscale for slutninger til Østen og Sør-Afrika i forhold til nivåene torsdag morgen, da det meldt slutninger til Fjerne Østen på ws 90.

Blant de siste slutningene meldt er VLCC'en Tinos som er gjort på ws 100 fra den Arabiske Gulf til Sør-Afrika. Skipet 5. mai. I tillegg skal Pacific Ruby være gjort på en reise fra Gulfen til japan på ws 90, og laster 1. mai.

Det er innkomsten av lasteprogrammer for mai som nå har satt fart i markedet etter at det flatet ut tidligere i uken på svak aktivitet.

- Det er store volumer ute nå, og markedet ligger nå på ws 100 pluss, sier en befraktningsmegler til iMarkedet fredag ettermiddag.

Utviklingen er i tråd med tonnasjeutviklingen i regionen, noe iMarkedet omtalt torsdag morgen. Det er nå kun knappe VLCC'er meldt ledige for lasting i Gulfen for de neste 30 dagene, noe som indikerer er stramt VLCC-marked.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere