RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank: Mot ny ordreboom

Sist oppdatert:
Tankrederne, med grekerne i spissen, skal være i ferd med å dra i gang en ny bestillingsboom ved verftene i Japan og Sør-Korea som følge av de lave nybyggingsprisene. Det er snakk om ordrer for over 10 milliarder kroner
Det melder shippingavisen TradeWinds fredag.

Ifølge estimater innhentet av avisen, er ordrer for minst 16 nye VLCC'er, tankskip på rundt 300.000 dødvekttonn, i ferd med å bli plassert eller bekreftet ved asiatiske verft.

I tillegg skal ordrer på åtte suezmax-tankskip være i ferd med å å bli faste kontrakter, og ifølge markedskilder TradeWinds har snakket med er det grekerne som leder an i den nye nybyggingsbølgen.

Det skal være troen på økte nybyggingspriser og virkningen av Prestige-ulykken som har fått rederne til å løpe ned dørene hos de japanske og sørkoreanske verftseierne. Prestige-ulykken har fått franske, spanske og portugisiske myndigheter til å stenge sine farvann for tankskip med enkle skrog.

Prisene på en VLCC ligger nå mellom 62,5 og 65 millioner dollar avhengig av spesifikasjonene, mens suezmax-prisene ligger i området 42 til 44 millioner dollar.

Det har også hjulpet på en del på rederes nybyggingsiver at tankratene de to siste månedene har opplevd et voldsomt rally, og moderne VLCC'er har gitt en timecharterinntjening på inntil 80.000 dollar dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere