RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank: Ny sterk VLCC-kontrakt meldes(Ny2)

Sist oppdatert:
En 1993-bygget VLCC er meldt sluttet på til 38.500 dollar pr. dag. Det hersker imidlertid usikkerhet om realiteten bak slutningen
Nytt: Oppdatert med flere kommentarer

Ifølge befraktningsrapporter iMarkedet har fått skal Hong Kong-rederiet Ming Wah ha sluttet den 1993 bygde VLCC'en New Victory på et fire år langt timecharter til L.G. Caltex.

Mye tyder imidlertid på at det dreier seg om en forlengelse av et eksisterende timecharter med ett år. Dette mener i alle fall en skipsmegler iMarkedet har snakket med.

- Mye tyder på at det er en opsjonserklæring, og at skipet allerede har gått tre år for befrakteren, sier skipsmegleren til iMarkedet.

Andre skipsmeglere avviser at slutningen er en realitet, og mener dette ikke kan være riktig. De viser spesielt til skipets alder.

Raten er oppgitt til 38.500 dollar pr. dag, som anses som meget sterkt siden New Victory har enkeltskrog og er såvidt gammel. Skipet er på 292.000 dødvekttonn.

For to uker siden sluttet Frontline en av sine nyeste VLCC'er på en ettårig kontrakt til Stena på 40.000 dollar pr. dag. Sett i lys av denne slutningen virker Ming Wah-slutning lite troverdig mener noen av skipsmeglerne iMarkedet har snakket med i formiddag.

Oppstart på kontrakten skal være 1. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere