RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank: Peter G. bekrefter storkjøp av tankskip(Ny)

Sist oppdatert:
Shippingbransjens sjefsplayboy Peter C. Georgiopoulous, som leder børsnotert General Maritime, bekrefter at rederiet har kjøpt 19 tankskip fra greske Metrostar
Nytt: Kommentarer fra Frontline

Les også:
Tank: Rykter om stort tankoppkjøp

Det var i går at ryktene om kjempedealen ble kjent, men Metrostar-sjef Theodore Angelopoulos ville på det tidspunktet ikke bekrefte kjøpet overfor TradeWinds.

I går kveld bekreftet imidlerid General Maritime (GenMar) og konsernsjef "Peter G." i en pressemelding at en avtale er inngått.

Blir storaktør

GenMar har inngått en avtale om å kjøpe 19 tankskip fra Metrostar, og vil dermed øke flåten til 47 skip. Rederiet vil finansiere kjøpet med egen kontantbeholdning, eksisterende kredittlinjer og nye låneopptak.

GenMar må betale mellom 515-520 millioner dollar for de 14 suezmax'ene og fem aframax-tankskipene, opplyser finansdirektør James Christodoulou til Bloomberg News.

Seks av suezmax er bygget de siste tre årene, mens resten av suezmax-flåten er bygget i perioden 1988 til 1991. Aframax'e,e er bygget i 1986 og 1991. Metrostars to suezmax-nybgg som er under bygging skal ikke være omfattet av salget.

Genmar vil etter kjøpet eie 19 suezmax'er og 28 aframax'er og blir den nest største eieren av mellomstore tankskip i verden, kun slått av Teekay.

I suezmax-segmentet er Frontline den største aktøren med 31 skip, hvorav 8 et kombinasjonsskip. En typisk moderne suezmax er på omkring 150.000 dødvektton, mens en aframax er på 110.000 dødvekttonn.

Positivt med konsolidering

- Tror dette vil være positivt, men det vil selvfølgelig avhenge av hvordan de opptrer. Uansett så er konsolidering positivt for bransjen, og noe som behøves, sier adm. direktør Ola Lorentzon i Frontline til iMarkedet torsdag.

Han vil ikke spekulere i om det kan være aktuelt for Frontline å inngå ytterligere samarbeid i suezmax-markedet. Frontline samarbeider i dag med amerikanske OMI gjennom befraktningsselskapet Alliance Chartering.

Frontline er opp 4,6 prosent til 68 kroner etter en timeshandel torsdag.

Metrostar-kjøpet skal gjennomføres i perioden 1. mars til 30. april ifølge selskapet.

GenMar forventer at kjøpet vil redusere selskapets kostnader pr. skip pr. dag på grunn av størrelsen.

GenMar-aksjen falt 9,5 prosent på New York-børsen i går som følge av ryktene om kjøpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere