RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank: Shell fornyer ikke med Knightsbridge(Ny)

Sist oppdatert:
Tankrederiet Knightsbridge, som administreres av Frontline, har ikke fått noen forlengelse på fraktkontraktene med oljegiganten Shell, og sitter dermed fem kontraktsløse supertankere fra nyåret
Nytt: Kommentarer fra Frontline

Ifølge en pressemelding fra Knightsbridge valgte oljeselskapet Royal Dutch/Shell å ikke fornye kontrakten på de fem VLCC'ene (Very Large Crude Carriers)som selskapet har leid inn på lange kontrakter. Skipene har ved kontraktsutløp i 24. februar neste år har gått i syv år for Shell på såkalte "hell and high water"-kontrakter.

Frontline er forretningsfører for rederiet, og er verdens største eier av VLCC-skip. Rederiet har for tiden en velfylt kasse etter en voldsom tankbonanza det siste året.

- Er det aktuelt for Frontline å kjøpe skipene?

- Det er ikke mer aktuelt for Frontline enn andre, dessuten er det lenge til februar, sier adm. direktør Ola Lorentzon i Frontline til iMarkedet torsdag.

Shell hadde frist til tirsdag med å forlenge Knightsbridge kontraktene for nye syv år. Skipene har doble skrog og er på rett under 300.000 dødvekttonn, bygget i 1997.

Knightsbridge må nå innkalle til en ekstraordinær generalforsamling hvor fremtiden for skipene skal diskuteres.

- Styret skal nå utarbeide flere forslag, og generalforsamlingen avholdes i september, sier Lorentzon.

Selskapet kan enten selge skipene, eller forsøke å skaffe nye kontrakter eller begynne å trade skipene i spotmarkedet. All gjeld på skipene forfaller i august neste år ifølge Lorentzon, som sier at nivåene er så lave at det ikke vil være problematisk.

Rederiet har samme konstruksjon som Nordic American Tanker Shipping og har ingen velfylt kasse, siden all overskuddslikviditet er utbetalt til aksjonærene på kvartalsbasis. Kontraktene er konstruert slik at Shell har betalt en minimumsrate 365 dager i året, og dersom spotraten har ligget over dette nivået har differansen blitt utbetalt Knightsbridge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere