RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank: VLCC-prisene stiger videre

Sist oppdatert:
Det 2002-bygde VLCC-tankskipet World Progress er meldt solgt til greske Dynacom til rekordpris. Det meldes også om ny økning i nybyggsprisene på supertankere i Asia
Ifølge en rapport fra skipsmeglerhuset Fearnleys skal Dyunacom ha gitt 85,5 millioner dollar for skipet som ble levert i 2002. VLCC'en er på 318.000 dødvekttonn.

Prisen er en av de høyeste noensinne for en moderne VLCC. og ligger på nivå med rekordprisene markedet så rett før jul.

Ytterligere en moderne VLCC er meldt omsatt i annenhåndsmarkedet de siste dagene. Det er 1999-bygde Nordbay på 300.000 dødvekttonn. Det er ikke opplyst hvem som er kjøper, men prisen skal være 76 millioner dollar.

Salgene faller sammen med ny oppgang i prisene for bygge nye VLCC'er i Sør-Korea og Japan. Ifølge Fearneys forlanger verftene nå 77 millioner dollar, en økning på 2 millioner dollar i forhold til prisen ved inngangen til 2004.

SAMCO skal ha plassert en ordre på 3 VLCC'er på denne prisen ved Huyndai Heavy denne uken med en opsjon på et fjerde skip. Levering er først i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere