RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankanlegg blir sjelden kontrollert

Bergen (NTB): Det kan gå mellom 10 og 14 år mellom hver gang risikoutsatte tankanlegg får besøk av kontrollører. Da blir det til gjengjeld funnet feil hos de langt fleste.

Det finnes over 60 større tankanlegg i Norge, hvorav mellom fem og seks kontrolleres årlig. Totalt rundt finnes det rundt 600 anlegg med stort og smått.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) kontrollerer fysisk oppunder 20 anlegg årlig. I snitt går det dermed 30 år mellom hver kontroll, skriver Bergens Tidende.

Samtidig finner tilsynsmyndighetene feil nesten alle plasser de besøker.

? Feil ved risikovurderingene er en gjenganger. Vi har sett over år at bedriftene ikke klarer å følge opp, sier Lars Drolshammer i SFT.

Flere ganger er det også blitt avdekket feil i dokumentasjonen for eksplosjonsvern. Ifølge DSB hadde 15 prosent av virksomhetene heller ikke orden på sikkerhetssonene.

Et av anleggene som ikke ble fysisk kontrollert, var Vest Tank i Sløvåg. DSB var derimot på synfaring på tankanlegget i 2004, tre år før eksplosjonen der. Det var da de søkte om oppbevaring av brannfarlig væske. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere