Gå til sidens hovedinnhold

Tankbil tømmes for lut etter ulykke

Riksvei 5 mellom Florø og Førde er fortsatt stengt etter at en tankbil med 18.000 liter lut mistet kontrollen og kjørte rett i en fjellvegg mandag kveld.

Politiet opplyser ved sekstiden tirsdag morgen at veien fortsatt er stengt mens en annen tankbil som har kommet til stedet er i ferd med å tømme den første bilen for den sterkt etsende væsken.

Etter kollisjonen rant det ut rundt 35 liter av innholdet i tanken, og brannvesenet har tatt seg av dette. Det er ikke fare for eksplosjon, men lut - eller kaustisk soda som stoffet også er kjent som – er svært etsende.

Evakuert

Politiet har opprettet en sikkerhetssone på 200 meter rundt tankbilen, og fire bolighus er inntil videre evakuert. Naboene vil være evakuert fram til tankbilen er fjernet fra stedet.

- Det er rekvirert en bil som skal tømme deler av innholdet i tanken før bilbergingen starter. Den skulle vært framme ved tretiden, men ble noe forsinket og var ikke framme før ved femtiden, sier operasjonsleder Per Rimmen til NTB.

Ved sekstiden tirsdag morgen var tank nummer en tømt og tømming av tank nummer to begynt.

Kjørte i fjellveggen

Ulykken skjedde like før klokken 22 da føreren av tankbilen mistet kontrollen på hengeren og kjørte inn i fjellveggen på Hatleset mellom Florø og Førde, ifølge Bergens Tidende.

Ifølge politiet skal føreren av tankbilen ikke ha kommet alvorlig til skade.

Riksvei 5 er foreløpig stengt på stedet. Det er ingen omkjøringsmuligheter.

Når bergingsmannskapene får rettet opp bilen, vil man prøve å åpne et kjørefelt slik at trafikken kan slippes fram, deretter vil veien bli stengt igjen. (©NTB)

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken