RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankbilsjåføren: – Så hengeren eksplodere mens jeg slo alarm


HOLDT HODET KALDT: Tankbilsjåfør Tore Myrestrand fikk varslet om ulykken og gitt beskjed til biler inne i tunnellen om at de måtte snu.
HOLDT HODET KALDT: Tankbilsjåfør Tore Myrestrand fikk varslet om ulykken og gitt beskjed til biler inne i tunnellen om at de måtte snu. Foto: PRIVAT
Sist oppdatert:
Fikk snudd biler som var på vei inn i tunnelen.

Firda: Tankbilsjåfør Tore Myrestrand opplevde alle tungtransportsjåførers mareritt, da hengerfestet slet, og hengeren med 16.500 liter bensin small i fjellveggen og tok til å brenne inne i Skatestraumtunnelen i Nordfjord onsdag formiddag.

LES OGSÅ: – Eksplosjon i tunnel i Bremanger

Likevel holdt Myrestrand hodet kaldt, og fikk både varslet om ulykken og signalisert til bilister som var på vei inn i tunnelen at de måtte snu. Selv kjørte han trekkvognen ut av tunnelen, med restene av draget hengende etter bilen, og kom velberget fra hendelsen.

– Men det var heftig, seier Myrestrand til Firda.

Myrestrand, som kjører drivstoff for Måløy Havneservice AS, forteller at han var på vei opp mot Rugsund fra det dypeste partiet i tunnelen, da hengerdraget brått slet.

LES OGSÅ: Bremanger kommune har satt krisestab

– Bremsene skal slå inn, når slikt skjer, men det gikk så kjapt at hengeren gikk i fjellveggen. Jeg hoppa ut av bilen og rev nødtelefonen, for å få varslet og sperret tunnelen. Da smalt første tankrommet i hengeren. Dermed hoppet jeg inn i bilen og kjørte, og fikk snudd andre biler som var på vei inn i tunnelen. Hvordan situasjonen var på andre siden, vet jeg ikke, sier Myrestrand.

– Hva tenkte du, midt i denne dramatikken?

– På det vi har lært. Redning og berging, sier tankbilsjåføren.

Les flere saker fra Firda her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere