RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankers-medlem med stor emisjonsfullmakt

Sist oppdatert:
Tankers-medlem Overseas Shipholding Group har registrert en stor emisjonsfullmakt hos amerikanske børsmyndigheter, og følger dermed i kjølvannet til General Maritime
Emisjonsfullmakten som nå er registrert hos SEC er på hele 500 millioner dollar, eller 3,4 milliarder kroner. Et annet amerikansk tnkrederi, General Maritime registrerte en tilsvarende fullmakt rett før jul.

Ifølge en pressemelding fra stortankrederiet OSG, skal fullmakten brukes til utstedelse av gjeld og/eller aksjer gjennom offentlige emisjoner. Emisjonsfullmakten kan brukes i sin helhet eller i porsjoner.

Rederiet opplyser at midlene som innhentes gjennom fullmakten skal brukes til generelle selskaps formål, med andre ord til hva som helst.

Fullmakten åpner også for at visse aksjonærer ved ønske kan plassere inntil 1,6 millioner aksjer i markedet gjennom et annenhåndssalg.

OSG er et av medlemmene i VLCC-poolen Tankers International, hvor også Frontline frem til våren 2002 var medlemmer. rederiet har en flåte som i hovedsak består av VLCC'er og aframax-råoljetankskip, samt en flåte bestående av amerikansk flaggede skip. Totalt utgjør flåten 52 skip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere