RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankers-poolen har fått tilbake størrelsen

Sist oppdatert:
Verdens største supertanker-pool Tankers International har vært for nedadgående de siste årene etter at Frontline og A.P. Møller trakk seg ut. Nå er poolen tilbake til tidligere topper
Bakgrunnen er ifølge TradeWinds at en rekke nye medlemmer har kommet til den siste tiden. Opprinnelig besto poolen av Frontline, A.P. Møller, Euronav, Oldendorf og OSG.

Med Frontlines uttrekning våren 2002 forsvant en god porsjon av poolens-flåte og styrke. Det ble ikke bedre av at A.P. Møller trakk ut sine VLCC'er i fjor.

Tankers-sjef Michael Steimler og de tre gjenværende grunnleggerne har imidlertid snudd utviklingen de siste månedene og har ifølge TradeWinds fått plass en rekke nye medlemmer. Dermed er Tankers-flåten på vei mot gamle høyder med over 50 supertankere.

Indiske Essar Shipping har kommet inn med et skip, malaysiske Petronas har lagt inn en supertanker og det samme har japanske Sank Steamship gjort. Tidligere Golden Ocean-eier Fred Cheng har gått inn i poolen med et skip og eierandeler i noen av de andre.

I tillegg har belgiske Euronav innbefraktet flere skip på lenger kontrakter, og vil etter kjøpet av fire skip fra Metrostar for to uker siden putte ytterligere fire VLCC'er inn.

Ifølge Steimler begynner inntjeningen til skipene nå å komme opp på nivået Frontline klarer å fravriste markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere