RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankers slutter overraskende inn skip

Sist oppdatert:
Tankrederiet Knightsbridge skal være i ferd med å få på plass en overraskende timecharterkontrakt for to av sine VLCC'er til VLCC-poolen Tankers International
Ifølge markedskilder iMarkedet har vært i kontakt med skal to av Knightsbridges VLCC'er vært i ferd med å bli sluttet til Tankers-poolen. Det skal være 1995-bygde Megara og Magdala som nå sluttes til Tankers.

Raten skal ligge på 30.000 dollar for perioden som blir to til tre år. I tillegg til minimumsraten så vil Knightsbridge dele overskytende spotrate med Tankers på 50/50-basis.

- Jeg kan ikke kommentere det, sier styreformann Ola Lorentzon i Knightsbridge til iMarkedet torsdag formiddag.

Kildene betegner kontrakten som meget bullish i forhold til Tankers signaler rundt stortankmarkedet tidligere. Tankers-poolen har i dag 40 VLCC'er, tankskips tørre enn 220.000 dødvekttonn i poolen. Skipene eies av de fire medlemmene A.P Møller, Euronav, OSG og Oldendorff.

Tidligere denne uken fikk Knightsbridge på plass en fem år lang kontrakt for en av sine fem VLCC'er. Raten er på 31.000 dollar dagen for VLCC'en Murex. Befrakter er malaysiske MISC.

Knightsbridge-skipene har hittil gått på en lange kontrakter til Shell, men oljeselskapet valgt i fjor å ikke erklære en opsjon på forlengelse. Lorentzon har tidligere sagt til iMarkedet at rederiet ønsker en miks av lange kontrakter og noe spot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere