Tankevekkende ungdomsfilm

PÅ LANDET: Hva gjør Daggi når han må flytte fra Oslo og blir plassert hos en familie på landet?

PÅ LANDET: Hva gjør Daggi når han må flytte fra Oslo og blir plassert hos en familie på landet? Foto: filmweb.no

Filmen «Yatzy» handler om fosterbarnet Daggis turbulente liv og hans skjebnekamp om fortiden.

25.03.09 14:09

(BIIPMAG): BiipMag har sett vårens store norske ungdomsfilm «Yatzy».

Klikk på bildet for å forstørre.

I rollene: Kastriot Kastrati, Hanna Maria Khalid, Fredrik Thorjussen

Rørende historie
Ungdomsfilmen «Yatzy» forteller en rørende historie om hvordan livet til et fosterbarn kan bli til det rene helvete. Spillefilmdebutanten Katja Eyde Jacobsen har lagd en tankevekkende film, som får oss til å spørre hvorfor ungdommer må lide i dagens samfunn. Filmen er basert på boken med samme navn av forfatter Harald Rosenløw Eeg, som tidligere har skrevet «Hawaii Oslo» og «Glasskår».

Forfølges av fortiden
Etter å ha levd hos en fosterfamilie i Oslo, blir Daggi (15) sendt til en ny familie ute på landet. Med sterke minner om fortiden må Daggi prøve så godt han kan å innrette seg på det nye stedet. Ingen ting ser ut til å bli så lett likevel og han forfølges av vonde minner om sin tidligere fosterbror.

Forelskelse
Daggis eneste lyspunkt i livet er klassekameraten Gloria, som han blir svært forelsket i. Gloria spiller en viktig rolle i livet hans, men når han ikke klarer å glemme de smertefulle hemmelighetene han har på videokameraet, blir allting vanskeligere.

Realistisk inntrykk
Manusforfatter Harald Rosenløw Eeg gir oss et sterkt innblikk i livet til de svaktstilte i samfunnet. Filmen tar opp at barn uten en omsorgsfull familie lettere kan havne i et galt miljø og får flere problemer som ikke blir sett av de voksne. 16-åringen Kastriot Kastrati imponerer i rollen som Daggi og gir et rørende og realistisk inntrykk av et fosterbarns liv.

Dette synes BiipMag om filmen
Filmen fremtrer som en sann historie og regissøren Katja Eyde Jacobsen viser en fantastisk evne til å framstille unge mennesker og deres livssyn. Gjennom hele filmen finner vi gripende scener og man får virkelig kjenne Daggis fortidsfrykt på kroppen.

«Yatzy» er en sentral film for unge mennesker og gir et godt innblikk i ungdommers mørke side i samfunnet. Dette er en engasjerende film som tar deg med inn i en verden fullt av svik og hat, men også håp og kjærlighet.

«Yatzy» har kinopremiere fredag 20.mars.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.