RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankeventyr i fare for nordmann

Sist oppdatert:
Bjørn Aaserud bestilte tidligere i år 6 tankskip i Kina. Nå kan avtalen gå i vasken for nordmannen.
Den norske forretningsmannen Bjørn Aaserud bestilte i mars 6 produkttankskip av skipsverftet Jinling i Kina. Nordmannen skulle betale 42,5 millioner dollar for hvert av skipene som er mindre enn 50.000 dødvekttonn. Leveringstidspunktet for nybyggene var satt til 2008 og 2009, men nå står hele avtalen i fare for å gå i vasken. Det melder TradeWinds i dag.

I følge avisen skal Aaseruds selskap Cambrigde Partners ikke ha vært i stand til å betale første avdrag på skipene. Selskapet skal ha bedt om utsettelse to ganger på avdraget som hadde forfall i mai i år. Det har fått sjefen ved verftet til å vurdere å droppe kontrakten med norske Bjørn Aaserud og Cambrigde Partners.

- Vi har redere fra India, Norge og Tyskland som spør oss om å bygge produkttankere under 50.000 dødvekttonn. Skulle de komme med gode tilbud, kan det hende vi dropper kontrakten vi har signert med Cambrigde Partners siden vi ikke lenger er rettslig bundet til den, sier sjefen ved verftet Jinling til TradeWinds.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere