RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankgigant ser på ekspansjonsmuligheter(Ny)

Sist oppdatert:
Det amerikanske tankrederiet Overseas Shipholding Group (OSG) fikk en inntjening som ventet i fjerde kvartal, og ser nå på oppkjøpsmuligheter for sin velfylte kasse
OSG oppnådde et resultat på 21,2 millioner dollar i fjerde kvartal, eller 61 cent pr. aksje. Det var ventet et resultat på 60, ifølge Thomson First Call. I samme periode i 2002 endte resultatet på 7,6 millioner dollar.

Tankrederiet, som er et av fire medlemmer i VLCC-poolen Tankers International, oppnådde en snittrate på 37.813 dollar pr. dag på timecharterbasis i spotmarkedet i fjerde kvartal. Snittet for året endte på 41.254 dollar pr. dag.

Ratene oppnådd av OSG i fjerde kvartal reflektere at den kraftig rateoppgang først kom i slutten av kvartalet, da VLCC'er ble sluttet på nivåer over 90.000 dollar pr. dag.

- Det er en spennende tid for meg og selskapet. Vi ser med selvtillit på fremtiden, sier nylig påtroppet konsernsjef Morten Arntzen i en kommentar.

OSG har nå en likviditetsbeholdning på 770 millioner dollar etter en emisjon på 115 millioner dollar i slutten av januar.

- Vi ser på muligheter innen våre egne VLCC, aframax og USA-flaggede sektorer og vi vil søke ekspansjon i relaterte bransjesektorer, sier Arntzen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere