RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank/Olje: Losene tilbake i jobb

Sist oppdatert:
De fleste av tanklosene på Lake Maracaibo i Venezuela skal nå være tilbake i jobb etter å ha godtatt et tilbud fra myndighetene, men det rapporteres også det motsatte
Det går frem av meldinger fra Dow Joens og Bloomberg.

Bloomberg melder at 33 av de 45 losene som loser tankskip ut av Lake Maracaibo gjennom kanalen til sjøen, skal være tilbake på jobb. Lake Maracaibo-området står vanligvis for omkring halvparten av Venezuelas produksjon og eksport av råolje.

Havnekapteinen opplyser til Dow Jones at tross forsøk fra streikende ledere i statsoljeselskapet PDVSA, har losene valgt å forbli i jobb, og ikke gjenoppta streiken.

Samtidig har det versert meldinger om at losene har gått tilbake i streik etter å ha blitt tilbudt kompensasjon fra opposisjonen mot president Hugo Chavez. Dow Jones beskriver situasjonen rundt losene som fortsatt uklar.

Opposisjonen som har streiket i åtte uker, ønsker at Chavez skal gå av eller skrive ut nyvalg i løpet av kort tid. Streiken har rammet store deler av landets oljeproduksjon, som er hovedinntektskilden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere