RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank/olje: PDVSA vil bruke av nødfond

Sist oppdatert:
Venezuelas statsoljeselskap Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) vil hente ut 1,1 milliarder dollar fra landets nødfond til investeringer i den streikerammede oljeproduksjonen
Les også:
Tank/olje: Venezuelas oljeproduksjon lav ut 2004

Det melder Reuters og viser til uttalelser fra regjeringsrepresentanter torsdag.

Det var onsdag at forespørselen skal ha blitt sendt til nasjonalforsamlingen, og en godkjennelse kan foreligge allerede til uken, ifølge representanten Angel Emiro Vera, som er visepresident i finanskommisjonen.

Vera opplyste til Reuters at PDVSA eier omkring 2,44 milliarder dollar av nødfondet FIEM, som totalt er på 2,58 milliarder dollar. Fondet ble etablert på 1990-tallet for bruk i perioder hvor oljeinntektene var lave.

Statsoljeselskapet er Venezuelas viktigste inntektskilde, men har blitt hardt rammet av den to måneder lange generalstreiken. De streikende ønsker nyvalg for å fjerne president Hugo Chavez. Streiken har ført til at landets oljeproduksjon er halvert, og det må store investeringer til for å øke den til nivået fra før streiken, omkring 3,1 millioner fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere