RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tank/olje: Venezuelas oljeproduksjon lav ut 2004

Sist oppdatert:
Venezuelas oljeproduksjon kan forbli under nivået som var etablert før generalstreiken brøt ut frem til utgangen av 2004. Det mener analytikerne i Deutsche Bank
Les også:
Tank/olje: PDVSA vil bruke av nødfond

- De vil ikke være i stand til å få tilbake all produksjonskapasitet de hadde før uten substansielle tillegginvesteringer, sier analytiker Anne Milne, en av forfatterne til rapporten, til Reuters.

Ifølge basis-scenariet til Deutsche Bank, vil statsoljeselskapet PDVSA kunne tilbakeføre produksjonen til 1,7 millioner fat pr. dag innen utgangen av 2003, og 2,2 millioner fat pr. dag i 2004. Produksjonen lå i snitt på 2,8 millioner fat pr. dag de første ni månedene av 2002.

Produksjonstallene inkluderer ikke de fire utenlandsfinansierte oljeprosjektene som konverterer tungolje fra Orinoco-regionene til syntetisk lettolje. Inkludert den produksjonen var totalen på 3,1 millioner fat pr. dag før generalstreiken brøt ut i begynnelsen av desember.

Inkludert denne produksjonen ser Deutsche bank for seg en økning til 2 millioner fat pr. dag innen juli, og at produksjonen vil bli liggende der frem til nyttår. Tungoljeprosjektene har en kapasitet på drøye 400.000 fat pr. dag, men har vært stengt på grunn av manglende skiping av oljen.

Det er spesielt oppstart av produksjonen i den vestlige delen av Lake Maracaibo som skal være problematisk for den omstridte presidenten Hugo Chavez. Han og PDVSA-sjef Ali Rodriguez har sagt opp omkring 11.000 erfarne arbeidere i PDVSA. De som er ansatte for å erstatte disse arbeiderne skal ikke ha kunnskaper nok til å starte denne produksjonen, som er basert på sekundære utvinningsmetoder. Området produserte før streiken mellom 350.000 og 400.000 fat pr. dag.

Deutsche Bank forventer ut fra sitt basis-scenario at Venezuela vil kunne eksportere omkring 1,4 millioner fat pr. dag i 2003 og 1,8 millioner fat i 2004, mot 2,5 millioner at pr. dag før streiken. Venezuela var før streken verdens femte største eksportør og sto for 13 prosent av det daglige importvolumet til USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere