RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankratene litt opp

Sist oppdatert:
Det er fortsatt relativt lav aktivitet i stortankmarkedet, men rederne ser nå ut til å ha lagt et gulv for VLCC-ratene
Ifølge skipsmeglerhuset P.F. Bassøe har redere og befraktere denne uken vært mest opptatt av å finne en fellesplattform for ratene i VLCC-markedet, no som har holdt igjen et forventet løft i aktiviteten.

- Med ganske ulike rateideer har det vært en noe vanskelig oppgave. rederne ser endelig ut til å få en bedre hånd, og uken endte med en noe strammere tone, skriver Bassøe i sin fredagsrapport.

Ratene fra den Arabiske gulf til Fjerne Østen endte til slutt uendret for uken på worldscale 150, som gir 99.000 dollar dagen.

Vestover har ratene kommet seg opp 10 poeng til ws 130 som gir knappe 105.000 dollar dagen. Vest-Afrika den eneste skuffelsen den siste uken med et fall på 10 poeng til ws 130. Det gir 85.900 dollar dagen.

Ifølge Bassøe er det meldt 44 ledige VLCC'er i Gulfen de neste 30 dagene, en økning fra forrige rapport.

Den svake VLCC-tendens i Vest-Afrika var koblet med liten aktivitet i regionen, noe som også tynget suezmax-tankskipene. Det ventes ifølge Bassøe bedring denne uken. Suezmax-raten i Vest-Afrika falt 7,5 poeng til ws 152,5, mens ratene i det Indre Middelhav raste 30 poeng til ws 170. På timecharterbasis ligger ratene nå på henholdsvis 47.000 og 73.000 dollar dagen i de to områdene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere