RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankratene snur opp

Sist oppdatert:
Tankratene snudde opp igjen fredag, og det er ventet godt aktivitet i forkant av det kinesiske nyttåret
VLCC-markedet viste som i julen noe svak aktivitet i begynnelsen av forrige uke, men endte fredag med stor fart og stigende rater etter å ha bunnet torsdag.

Skipsmeglerhuset P.F. Bassøe forventer nå god aktivitet og bedre rater denne uken som følge av aktivitetsøkning fra befrakterne. Dette skyldes ønsker om sikre seg tonnasje før markedet går inn i en rolig periode i Fjerne Østen i forbindelse med feiringen av det kinesiske nyttåret.

Fredag kveld lå raten fra den Arabiske Gulf til Fjerne Østen på worldscale 90, ned 15 poeng fra uken før. Det gir timecharterrater på 53.500 dollar pr. dag. Vestover fra Gulfen var ratene ned 10 poeng til ws 82,5 eller 61.000 dollar pr. dag.

I Vest-Afrika var også markedet svakt sist uke og ratene for VLCC’er med last til US Gulf endte ned 22,5 poeng til ws 127,5. Det tilsvarer timecharterrater på 97.200 dollar pr. dag.

Suezmax-markedet vise fortsatt en svak utvikling men også her økt aktiviteten utover i forrige uke. Det er imidlertid fortsatt et stort overheng av tonnasje og ratene i Atlanterhavet og det indre Middelhav falt kraftig. De siste slutningen fra Vest-Afrika til USA ble gjort på ws 157,5, ned fra 185 uken før. Det gir en dagrate på 51.300 dollar pr. dag.

I det indre Middelhav/Svartehavet raste ratene fra ws 200 til 127,5, eller 51.000 dollar pr. dag. Bassøe mener det kan være bunnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere