RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankratene ventes videre ned

Sist oppdatert:
Tankratene har den siste uken kommet under økende press fra mengden med ledige skip i den Arabiske gulf, og presset er ventet å vedvare på kort sikt
Også den siste uken har vært rimelig rolig ifølge Fearnleys ukentlige markedsrapport, som viser 33 slutninger, mot 19 uken før.

- Baøansen mellom tigjengelig VLCC-tonnasje og forespørslene i Midtøsten gikk i redernes disfavør og ratene fortsatte å falle, konstaterer Fearnleys i rapproten. Det ser en fortsatt svak trend for den kommende uken.

Det er fortsatt 57 VLCC'er forventet ledige for lasting i Gulfen de neste 30 dagene, litt ned fra forrige ukes 66, men likevel høyt.

Fearnleys skriver at tilgang på VLCC i Vest-Afrika er liten for de første 20 dagene i mai, men forventer likevel at ratene vil fortsette å falle på grunn av mangel på laster.

VLCC'ene oppnår nå worldscale 80 fra Midtøsten til Sør-Korea, ned nær 20 punkter fra uken før, mens ratene vestover fra gulfen har falt 10 punkter til ws 70. I Vest-Afrika er fallet mindre og det sluttes 5 punkter lavere på ws 90.

For suezmax'ene meldes det om fall i alle regioner, men kun et par punkter i Vest-Afrika foreløpig. I Middelhavet førte imidlertid begrenset aktivitet fra befrakterne til et fall på 15 punkter til ws 125.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere