RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankreder pratet kursen i været

Sist oppdatert:
Den amerikanske interessen for tankaksjer har økt eksplosivt det siste året, og gårsdagens tv-opptreden fra tanknæringens Pikenes-Jens, Genmar-sjef Peter G., sendte kursene i taket
Genmar-sjef Peter Georgiopoulos, eller Peter G. som han går under i shippingkretser, stilte på kort varsel opp i finanskanalen CNBCs høytprofilerte investeringsprogram Kudlow & Cramer i onsdag. Resultatet ble et voldsomt rally General Maritime-aksjen (Genmar) som til slutt endte på ny historisk toppnotering i går kveld.

Peter G. er dermed en klar utfordrer til John Fredriksens sjefspresentatør Tor Olav Trøim, som også er kjent for å få kursene opp i forbindelser sine presentasjoner. Golar LNG-aksjen steg da også voldsomt til nye toppnoteringer i Oslo og New York i går. Blant annet som følge av en presentasjon Trøim skulle holde i San Fransisco onsdag ettermiddag.

Genmar-aksjen brøt gjennom både emisjonskursen fra noteringen i 2001 på 18 dollar, og 19 dollar i går, før den endte på 19,05 dollar som følge av Peter G's opptreden og et generelt sterkt momentum for tankaksjer onsdag.

Ifølge TradeWinds ble det omsatte fem ganger flere aksjer enn normalt i Genmar onsdag. Peter G. sier til TradeWinds at både Larry Kudlow og James Cramer pratet varmt om tank som et hett område for investeringsklare investorer.

- De sa begge at du måtte være gal som ikke investerer i tankaksjer akkurat nå, sier Peter G. til TradeWinds.

General Maritime er verdens nest største eier av mellomstore råoljetankskip i aframax og suemax-segementene med en flåte på 42 skip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere