RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankrederi guider opp

Sist oppdatert:
Det svenske tankrederiet Concordia Maritime øker nå guidingen for 2004, samtidig som de legger frem et solid overskudd for første kvartal
Concordia fikk et resultat før skatt på 46,7 millioner svenske kroner i første kvartal, 30 millioner svakere enn i samme periode i fjor. Driftsinntektene endte 139 millioner, mot 272,5 millioner i samme periode i fjor. Bakgrunnen for fallet er i hovedsak salget av skip i fjor, som har redusert flåten.

Concordia er imidlertid fornøyd med utviklingen hittil i år, og ser nå et resultat før skatt for året på 150 millioner kroner, en økning på 15 millioner i forhold til forrige prognose.

Concordia har i dag en flåte på fire VLCC'er hvorav to moderne og ta eldre. De to eldste er solgt og vil bli overlevert kjøper senere i år. De to gjenværende V-max-VLCC'ene går på en kontrakt frem til midten av året.

Rederiet forventer at tankmarkedet vil forbli sterkt gjennom året som følge av den høye oljeprisen, som hindrer OPEC i å dra ned produksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere