RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankrederi sikrer seg lang kontrakt(Ny)

Sist oppdatert:
Stortankrederiet Knightsbridge har nå sluttet en av sine fem supertankere på en fem år lang timecharterkontrakt på hyggelig rate
Nytt: Kommentarer fra styreformann

Ifølge en pressemelding vil VLCCen få en timecharterrate på rundt 31.000 dollar dagen over perioden.

Det er ikke offentliggjort hvem av de fem VLCC'ene til Knightsbridge som går inn på kontrakten. Kontraktsmotpart skal være en befrakter med meget godt rykte.

- Har dere flere kontrakter på gang?

- Ikke noe spesifikt, men vi jobber med å få til en miks av lange kontrakter og spot, slik vi indikerte i proxy-melding i høst, sier styreformann Ola Lorentzon til iMarkedet.

VLCC'en vil bli overlevert i midten av mars i forbindelse med at rederiets fem VLCC'er kommer av sine langsiktig "hell and high water"-kontrakter fra Shell.

Lorentzon vet ikke hva som skjer med rederiet videre, og om de kommer til å forsøke å skaffe seg mer tonnasje, eller blir solgt.

- Det er vanskelig å si, vi noe de andre tankrederiene har, en aksjonærmasse om er omkring 10 ganger større. Dette er i hovedsak aksjonærer som kjøpte aksjen for å få en direkte avkastning, sier Lorentzon.

Det er omkring 17.000 aksjonærer i Knightsbridge, de fleste små aksjonærer som kjøpte seg inn da selskapet ble børsnotert i 1997, samtidig med Nordic American Tanker Shipping. De to tankrederiene har begge hatt lange kontrakter som har gitt aksjonærene en hyggelig direkte avkastning kvartal for kvartal frem til kontrakten nå utløper med befrakterne.

Lorentzon sier til iMarkedet at de ikke har noen spesielle samtaler med NAT med tank på en sammenslåing. NAT meldte for en uke siden at de har blitt kontaktet av en tredje part med tanke på en sammenslåing.

Det er Frontline som er forretningsfører for New York-noterte Knightsbridge, mens tidligere adm. direktør Ola Lorentzon i Frontline Management er arbeidende styreformann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere