RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tankrekordene hagler på Wall Street

Sist oppdatert:
I løpet av den siste uken har ikke mindre en syv av tankrederiene notert i New York satt nye historiske toppnoteringer med Frontline i spissen
Det formlig hagler nå med nye beste noteringer for tankaksjene på Wall Street. Investorene ser ut til å kaste seg over oljetransportørene i påvente av de ukentlige oljelagertallene fra USA som kan komme til ytterligere understreke behov for transport av store mengder råolje til lagrene.

Seneste i går kveld kun fem av de 11 tankrederiene notert i USA vise til nye historiske toppnoteringer. For uken så langt har hele syv av tankaksjene satt nye all-time high rekorder.

Både Frontline og selskapets deleiede datterselskap Ship Finance International endte på nye rekordnivåer i går. Frontline endte til slutt på 43,85 dollar, eller 300,50 kroner. Ship Finance spratt opp 6,7 prosent i går til 21,35 dollar.

De tre andre tankaksjene som hadde beste noteringer i går var nykommeren Top Tankers, Frontliens suezmax-partner OMI og aframax- og suezmaxspesialisten General Maritime.

Tidligere denne uken har både Overseas Shipholding og Stelmar Shipping vært innom nye historiske rekordnivåer.

Aframax- og bøyeslatergiganten Teekay Shipping er også kun en drøy dollar under ny all-time high. Tsakos Energy Navigation og Nordic American Tanker Shipping som begge er sidenotert i Oslo er heller ikke mange prosentene fra tidligere rekorder, ei heller oppkjøpskandidaten Knightsbridge Tankers hvor Frontline er forretningsfører.

Handelen i tankaksjene foregår på store volumer. Det ble i går alene omsatt tankaksjer for 200 millioner dollar i det amerikanske markedet, eller 1,3 milliarder kroner. Frontline-aksjen sto alene for omkring 200 millioner kroner av volumet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere