Tannlegene med 829 bekymringsmeldinger om barn: - Det er ikke mye

Fylkestannleger sendte i fjor 829 bekymringsmeldinger om barn. - De aller fleste bekymringsmeldingene dreier seg om omsorgssvikt, sier forsker.

Fylkestannleger sendte i fjor 829 bekymringsmeldinger om barn. - De aller fleste bekymringsmeldingene dreier seg om omsorgssvikt, sier forsker. Foto: Frank May (NTB scanpix)

I fjor meldte fylkestannlegene fra 829 ganger om at de mistenkte omsorgssvikt etter å ha undersøkt barns tenner.

Tall NRK har samlet inn fra fylkestannlegene viser at det ble sendt inn 829 bekymringsmeldinger i fjor. Dette er en økning fra 768 fra året før, som Statistisk sentralbyrå hadde samlet inn.

– De aller fleste bekymringsmeldingene dreier seg om omsorgssvikt, sier forsker Ingrid Vaksdal Brattabø ved Tannhelsetenesta kompetansesenter Vest til NRK.

Oslo og Akershus ligger klart høyest på oversikten med over 100 bekymringsmeldinger fra hvert område. Fra Hordaland er det registrert 82 meldinger. Færrest registrerte er det fra Sogn og Fjordane hvor det bare er sendt inn seks bekymringsmeldinger.

Forskeren sier det er stor usikkerhet knyttet til det å melde fra for mange tannleger. 30 prosent av de ansatte i tannhelsetjenesten har vurdert å si fra, men likevel unnlatt det.

– Vi treffer alle barn i hele Norge mellom 3 og 18 år. Vi kan selvsagt ikke oppdage alt, men mellom 800 og 900 meldinger er likevel ikke mye, sier Brattabø. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag