RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tannleger avslører vold mot barn

Foto: Keilen, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nøyer seg ikke med å kikke etter hull i tennene.

Danmarks kommunale tannklinikker fanger i stigende grad opp barn med sosiale problemer, uforklarlige rifter, blåmerker, unaturlig angst eller manglende personlig hygiene, det skriver Politiken.dk.

- Ser barna regelmessig
Klinikkene har femdoblet underretningen om barn til de sosiale myndighetene, det viser en ny undersøkelse foretatt av organisasjonen «De Offentlige Tandlæger» blant landets skoleklinikker.

- Vi er de eneste helsepersonene som ser alle landets barn og unge mellom null og 18 år regelmessig. Derfor er det gledelig at det nå forekommer flere underrettelser. Dette kommer som et resultat av at vi har satt fokus nettopp på sosiale problemer, sier formann i «De Offentlige Tandlæger», Anne Kaae-Nielsen til nettstedet.

Informasjonskampanjer
Kaae-Nielsen forklarer at det økte omfanget av rapportering til myndighetene har kommet etter flere kampanjer med etterutdannelse og informasjonsmateriell for tannlegene. Fokuset er ikke lenger bare på tenner, men også mer uhåndgripelige ting som psykiske problemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere