Tannpuss mot Alzheimer

Nyere forskning viser at god tannhygiene kan være med på å forebygge Alzheimers.

(SIDE2): Å pusse tennene kan være en av mange måter å minske risikoen for å få Alzheimers sykdom på. En ny studie viser nemlig at et liv med betennelser og tannkjøttsykdommer har innvirkning på risikioen for å utvikle Alzheimers.

Forskere studerte tvillingpar der en utviklet Alzheimers og en ikke. De fant at sannsynligheten for at tvillingen med Alzheimers hadde hatt en tannkjøttsykdom i løpet av livet var fire ganger så stor som hos den uten, skriver webmd.com.

Resultatet viser at visse preventive hensyn kan tas. Som for eksempel å ha en god tannhelse. Dermed minskes riskikoen for å Alzheimers og demens.

- Mens genetiske faktorer er viktige for å forklare hvorfor enkelte utvikler demens, viser vår forskningen at det også er enkelte riskfaktorer som folk kan påvirke tidligere i livet sitt, sier forsker Margaret Gatz, professor i psykologi ved University of Southern California

Resultatet av studien ble presentert denne uken på Alzheimer's Association første intaernasjonale konferanse for å forhindre demens.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.