Gå til sidens hovedinnhold

Tap for Ibba og Norge

Norge tapte 0-5 mot Italia med imponerte mot forhåndsfavorittene.

Norge sjokkerte en hel futsalverden da de gikk videre fra sin VM-kvalifiseringsgruppe like før jul, og det var tydelig at Italia heller ikke var følte seg trygge i 1.omgang i Stjørdalshallen. Etter fem minutter tok imidlertid bortelaget ledelsen på et langskudd, etter at Norge hadde åpnet friskt, melder fotball.no.

Vålerenga-spiller Adburahim "Ibba" Laajab er av mange regnet som en av Norges beste futsalspillere, og fikk lov av Vålerenga å være med i onsdagens hjemmekamp mot Italia.

Italia økte til 2-0 like før pause, og etter pause var det lite å si på at bortelaget til slutt vant 5-0 selv om Norge kunne ha scoret.

- Det er forskjell på 30 års tradisjon for sporten som Italia har, kontra fire-fem år som oss. Men jeg håper unggutter synes dette var dritgøy å se på, så det er bare å strømme til hallene og lære av det de har sett i dag. Da kan vi utlikne forskjellene etterhvert, sier landslagstrener Esten O. Sæther til fotball.no.

Imponerende 1305 tilskuere skapte en kjemperamme i Stjørdalshallen.

- Dette kan vi kalle et gjennombrudd for norsk futsal. Det var en morsom futsalkamp, og folk var fornøyd med det de fikk se. Dette var et underholdningsgjennombrudd, som forhåpentligvis skaper enda større interesse, sier landslagsteneren.

Norges største futsalstjerne, Abdurahim Laajab, poengterer også kulturforskjellen mellom lagene ovenfor fotball.no.

- Italia kjenner hverandre mye bedre enn det vi gjør. De har hatt treningsleir i to uker nå, mens vi knapt har hatt en trening sammen. De lever av dette. Vi var gode i 1.omgang, men de satt på et nivå til i 2.omgang, og da slet vi med å holde følge. Men jeg synes dette var veldig gøy, sier Ibba.

Ibba returnerer nå til Vålerenga og er aktuell til lørdagens bortekamp mot Strømsgodset.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley