RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tap for Petrojarl

Sist oppdatert:
Det endte med tap for Petrojarl i andre kvartal etter økte kostnader og fallende omsetning.
Petrojarl hadde en omsetning i andre kvartal ble på 62,74 millioner dollar, ned fra 69,88 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

Selskapet melder om et driftsunderskudd på 0,6 millioner dollar i perioden, mot et driftsoverskudd på 3,97 millioner dollar i andre kvartal 2005.

Driftskostnadene steg med 7,6 millioner dollar sammenliknet med foregående kvartal som følge av en negativ virkning av valutakursen på dollar skriver selskapet.

Petrojarl fikk et tap før skatt og minoritetsinteresser på 5,39 millioner dollar i kvartalet, mot et tap på 3,71 millioner dollar i samme periode i fjor.

Gjennomsnittlig produksjonsvolum fra Petrojarls fire flytende produksjonsskip (FPSO) i andre kvartal var 83.379 fat per dag, ned fra første kvartals produksjon på 96.458 fat per dag.

Petrojarl forventer at omsetningen fra selskapets fire skip vil være høyere i andre halvår enn i første, men at den totale omsetning for 2006 vil være lavere enn hva tilfellet var i 2005.

Driftskostnadene for andre halvår forventes også å stige sammenlignet med første halvår på grunn av dagens dollarkurs og en 14 dagers stopp av produksjonen ved Petrojarl Foinaven som følge av vedlikehold i tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere